Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Haselnussbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
10 Scheiben
Składniki
Teig
-
Wasser280 g
-
Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Dinkel-Vollkornmehl250 g
-
Halbweissmehl200 g
-
Salz1 ½ TL
-
Haselnüsse100 g
Formen
-
Halbweissmehl1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7.8 g
Kalorie
966.1 kJ /
230.8 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hirsenmehlbrot
1 godz. 45 min
Vollkorn-Burgerbrötchen
2 godz. 50 min
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Früchte-Nussbrötli
3 godz. 5 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Schnelles Brot
1 godz. 15 min
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
UrDinkel Brot
11 godz.