Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 280 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 250 g Dinkel-Vollkornmehl
- 200 g Halbweissmehl
- 1 ½ TL Salz
- 100 g Haselnüsse
Formen
- 1 EL Halbweissmehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 966.1 kJ / 230.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
UrDinkel Brot
11sa
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Landbrot Backhausart
2h
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 Std. 30 Min
Burebrot (Bauernbrot)
3 Std.
Walliser Roggenbrot
10 Std.
Leinsamenbrot
1 Std. 30 Min
Karotten-Nuss-Brot
2 Std. 10 Min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min