Dinkel-Haselnussbrot

Dinkel-Haselnussbrot

4.7 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
10 Scheiben

Składniki

Teig
  • Wasser
    280 g
  • Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
    ½ Würfel
  • Dinkel-Vollkornmehl
    250 g
  • Halbweissmehl
    200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Haselnüsse
    100 g
Formen
  • Halbweissmehl
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 7.8 g
Kalorie 966.1 kJ / 230.8 kcal
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...