Griechischer Brokkolisalat mit Rucola-Pesto und gerösteter Zitrone

4.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

Rucola-Pesto
  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    60 g
  • Zitrone, unbehandelt
    1
  • Pinienkerne
    30 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rucola
    85 g
  • natives Olivenöl
    75 g
  • Salz
    ¼ TL
Gemüse und Fertigstellung
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Brokkoliröschen
    560 g
  • rote Zwiebeln in dünnen Scheiben (1 mm)
    220 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    220 g
  • Feta zerkrümelt
    150 g
  • Zitronen halbiert
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 331 kcal / 1383 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 497 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...