Teriyaki-Tofu-Salat

3.9 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Tofu, fest in Würfeln (1,5 cm)
    300 g
  • Öl und etwas mehr zum Anbraten
    80 g
  • Teriyaki-Sauce und mehr zum Ablöschen
    50 g
  • Koriander, frisch abgezupft
    15 g
  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen
    60 g
  • Sesamöl, geröstet
    10 g
  • Limettensaft
    25 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 geh. TL
  • Chili, gemahlen
    2 Prisen
  • Wasser und mehr zum Kochen
    500 g
  • Möhren geschält, mit dem Sparschäler zu „Nudeln" verarbeitet
    200 g
  • Edamame, gepalt, TK
    200 g
  • Glasnudeln breit
    200 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 557 mg
Białko 15 g
Kalorie 1887 kJ / 451 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...