Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
-
25 g skórki z pomarańczy ekologicznej, pokrojonej na 3 cm kawałki, bez białych błonek (albedo)
-
70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego plus dodatkowa ilość do posypania
-
180 g wody
-
1 łyżeczkę suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
380 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia380 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
gorąca woda
-
napój roślinny np. kokosowy, sojowy, owsiany, do posmarowania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
66.4 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
838.2 kJ /
200.3 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.
Wielkanocne bułeczki zajączki
2 godz. 55 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Muffinki dyniowe z kruszonką
25 min