Ganze Pute mit Pancetta-, Zitronen- und Kräuterfüllung

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
10 Portionen

Składniki

Vorbereitung
  • Pute (ca. 1 ganze Pute)
    5000 - 6000 g
Füllung
  • Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
    2 Streifen
  • Rosmarinnadeln frisch
    5 g
  • Thymianblättchen, frisch
    5 g
  • Pancetta in Stücken (1 cm)
    80 g
  • Mascarpone
    150 g
  • Salz
    5 g
    5 g Meersalz
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zwiebel geviertelt
    60 g
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    5
  • Weißwein
    175 g
  • Wasser
    175 g
Putenbraten und Fertigstellung
  • Bratwürstchen (opcjonalnie) kleine oder 10 große, halbiert
    20
  • Bacon zum Wickeln (siehe Tipp)
    20 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1029 kcal / 4306 kJ
Białko 110 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 6 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 1423 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie