Backhendl-Roulade

3.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 Portionen

Składniki

  • Hähnchenbrust in Würfeln (2 cm), 60 Minuten angefroren (siehe Tipp)
    400 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Madras-Curry-Pulver (siehe Tipp)
    2 gestr. TL
  • Kurkuma
    2 TL
  • Knoblauch, granuliert
    1 TL
  • Ingwer, gemahlen
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Cranberrys, getrocknet (siehe Tipp)
    100 g
  • frische Petersilienblätter gehackt
    5 g
  • Hähnchenkeulen, ohne Knochen (4 Stück), siehe Tipp
    800 g
  • Wasser
    500 g
  • Mehl zum Panieren
  • Eier verquirlt, zum Panieren
    3
  • Panko zum Panieren
    150 - 250 g
  • Öl zum Braten

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 491.2 mg
Białko 35.9 g
Kalorie 1888.5 kJ / 451.4 kcal
Tłuszcz 21.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...