Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Hartweizengrieß
- 300 g Mehl
- 4 Eier (Zimmertemperatur)
- 1 EL Olivenöl
- 1 EL Wasser, lauwarm
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 100 g Ricotta, in Stücken
- 100 g Gorgonzola, in Stücken
- 1 Ei
- ¾ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Mehl zum Bearbeiten
- Wasser zum Kochen
- 120 g Butter, in Stücken
- 6 Stängel Salbei, abgezupft, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2830 kJ / 676 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 822 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Wings
45 min
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
40 min
Spinatpastete mit Ei
2 Std. 30 Min
Cappuccino-Törtchen
1h 5min
Mini-Schaumküsse
2 Std. 30 Min
Auberginen-Röllchen mit Schinken
1 Std.
Rote-Bete-Gnocchi mit Pfeffer-Sauce
1 godz. 40 min
Weißes Stracciatella-Eis mit Früchten und Minzpesto
12 Std.
Geflügel-Ragout von der Keule
1 Std.
Italienische Ciabattas
4h 30min
Kräuter-Brot-Schleifen
2 Std. 30 Min
Überbackene Spinatmuscheln
1h 10 min