4-Käse-Tortellini mit Salbei-Butter

4-Käse-Tortellini mit Salbei-Butter

3.9 14 ocen
Przygotowanie 2 godz. 40 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Teig
  • Hartweizengrieß
    100 g
  • Mehl
    300 g
  • Eier (Zimmertemperatur)
    4
  • Olivenöl
    1 EL
  • Wasser lauwarm
    1 EL
  • Salz
    1 Prise
Füllung und Fertigstellung
  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Emmentaler in Stücken
    100 g
  • Ricotta in Stücken
    100 g
  • Gorgonzola in Stücken
    100 g
  • Ei
    1
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Mehl zum Bearbeiten
  • Wasser zum Kochen
  • Butter in Stücken
    120 g
  • Salbei abgezupft, in Streifen
    6 Stängel

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 822 mg
Białko 29 g
Kalorie 2830 kJ / 676 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...