Kalbsragout im Brotlaib

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Mehl
    50 g
  • Kalbfleischwürfel, sehnenfrei (ca. 5 cm)
    800 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Koriander abgezupft
    10 g
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Basilikum abgezupft
    10 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    200 g
  • Zwiebeln in Spalten
    500 g
    500 g rote Zwiebeln, in Spalten
  • weißer Rum
    40 g
    40 g Weinbrand
  • stückige Tomaten
    150 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    100 g
  • Kräutermischung, getrocknet (z. B. Rosmarin, Minze und Thymian)
    25 g
  • Rotwein
    100 g
  • Rinderfond
    300 g
  • Bauernbrot (ca. 1000 g)
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 603 kcal / 2523 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1508 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...