Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Vollmilch
- 400 g Mascarpone
- 1 TL Espressopulver, löslich
- 100 g Naturjoghurt
- 80 g Zucker
- 250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 8 TL Rum (opcjonalnie)
- 8 Löffelbiskuits, zerbröselt, zum Garnieren
- Kakao zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1285 kJ / 307 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 233 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel mit Vanille-Espuma
20min
Schokoladenpudding
15min
Vanillepudding
15min
Orangeade
10min
Sahne-Grießpudding
20min
Cappuccino-Törtchen
1 Std. 5 Min
Ahornsirup-Pudding
20min
Tiramisu-Creme für zwei
1h 10min
Eiweiß-Schokoladen-Kuchen
1 godz. 30 min
Orangencreme
2h 40 min
Dänische Zitronencreme
3 godz.
Winter-Kakao
10min