Sauerkraut-Rahm-Gulasch mit Gnocchi

Sauerkraut-Rahm-Gulasch mit Gnocchi

4.5 309 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Schweineschmalz
    50 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Zucker
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    10 g
  • Cayenne-Pfeffer
    ½ TL
  • Schweinegulasch in Würfeln (4 cm)
    600 g
  • Weinsauerkraut
    500 g
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Wasser
    300 g
  • Salz
    2 TL
  • Lorbeerblätter
    2
  • Gnocchi aus dem Kühlregal
    1000 g
  • Sahne
    200 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Petersilie gehackt, zum Garnieren
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 646 kcal / 2707 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 1766 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...