Frango cremoso indiano (butter chicken)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

Frango marinado
  • coxas de frango s/ pele e s/ osso cortadas em pedaços (3 cm aprox.)
    750 g
  • sumo de limão
    40 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • colorau
    1 c. sopa de
  • caril em pó
    1 c. sopa de
  • canela em pó
    ¼ c. chá de
  • alho em pó
    ¼ c. chá de
Molho
  • chalotas cortadas ao meio
    2
  • dentes de alho
    2
  • gengibre fresco (2-3 cm aprox.)
    1 pedaço de
  • manteiga
    50 g
  • polpa de tomate
    150 g
  • concentrado de tomate
    50 g
  • açúcar amarelo
    30 g
  • caril em pó
    1 c. sopa de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • amêndoa ralada
    20 g
  • água
    50 g
  • coentros picados, p/ guarnecer
    1 - 2 c. sopa de
  • Crème fraîche q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 295.7 kcal / 1237.2 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 14.8 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...