Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho (opcjonalnie)
- 3 pés de salsa
- 40 g sumo de limão
- 60 g azeite
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta preta
- 4 filetes de peixe (pescada, truta, robalo, salmão, bacalhau, etc.)
- 500 g água
- 250 g batata cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 150 g feijão-verde redondo congelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1472.3 kJ / 351.9 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 239.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peixe ao sal com legumes e molho de laranja
50min
Salmão com molho holandês, espargos e arroz
45min
Cozer 2-3 filetes de peixe
25min
Legumes a vapor com molho de tomate
30min
Filetes de linguado e cuscuz de papaia e tomate
30min
Peixe a vapor de saquê com arroz preto e brócolos
55min
Shot imunológico de gengibre, mel e limão
10min
Papelotes de salmão com ervas aromáticas ao estilo mediterrâneo
40min
Cozer 200-300 g de feijão-verde
35min
Filetes de truta a vapor com puré de brócolos
40min
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40min
Salmão a vapor com puré de brócolos e batata-doce
30min