Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Camarão
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- ¼ c. chá de sal
- ½ c. chá de colorau
- 4 camarões grandes, s/ casca (cada 30 g aprox.)
Esparguete
- 1200 g água
- 2 c. sopa de azeite
- 200 g massa tipo esparguete preto
Molho de parmesão
- 50 g queijo parmesão
- 400 g natas
- 20 g farinha
- ¼ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
Montagem
- 10 g ovas de salmão
- 10 g mistura de rebentos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2984.1 kJ / 713.2 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 552.9 mg
Alternatywne przepisy
Esparguete à carbonara
30min
Massa de camarão cajun com limão
30min
Conchas com salmão e vinagreta de citrinos e funcho
25 Min
Esparguete preto com camarão
45min
Patê de atum, damasco e gorgonzola
10 Min
Massa de frango com cebola, salada quente de legumes e bolo de chocolate a vapor
1h 5min
Esparguete preto com camarão
45min
Atum com pasta de pimento e amêndoa
8 Std.
Lombo de vitela com mostarda em massa folhada
2u.
Frango pizzaiola com massa fresca
30min
Risoto cremoso de cogumelos e camarão
1h
Mac and cheese
45min