Menu: Almôndegas de frango, penne com molho de tomate e chouriço e Maçã com caramelo

Menu: Almôndegas de frango, penne com molho de tomate e chouriço e Maçã com caramelo

3.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • pão partido em pedaços
    40 g
  • leite
    80 g
  • noz
    50 g
  • queijo parmesão cortado em pedaços
    50 g
  • salsa
    3 - 5 pés de
  • alho
    4 dentes de
  • carne de frango picada
    450 g
  • ovos
    2
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 c. chá de
  • Azeite q.b. p/ untar
  • massa tipo penne
    250 g
  • malagueta verde
    5 - 10 g
  • cebola
    50 g
  • chouriço cortado em pedaços (1 cm aprox.)
    50 g
  • tomate maduro cortado em cubos (4 cm aprox.)
    700 g
    700 g tomate em pedaços
  • água
    200 g
  • açúcar
    1 pitada de
  • maçã reineta s/ caroço, cortada em rodelas (1 cm aprox.)
    400 g
  • molho de caramelo (ver dica)
    20 g
  • Gelado de baunilha q.b. p/ servir (ver dica)

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 883.7 kcal / 3697.3 kJ
Białko 45.8 g
Tłuszcz 40.8 g
Węglowodany 85.3 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Sód 1101.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...