Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g miúdos de borrego, cortados em pedaços
- 160 g vinho tinto
- 3 dentes de alho
- ½ malagueta vermelha s/ sementes
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 2 folhas de louro
- 20 g salsa
- 40 g azeite
- 80 g cebola
- ½ c. chá de cominhos
- 900 g água
- 300 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1578.7 kJ / 377.3 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 474.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de porco com puré de batata
9 Std.
Duas refeições: Arroz com legumes e Peixe com batata, brócolos e molho de alcachofra
1sa
Arroz de ervilhas com salsichas
30 Min
Ensopado de Borrego
3h
Rancho
13 Std. 35 Min
Sardinhas ao sal
40 dk
Esparguete preto com lulas de conserva
30 Min
Xarém do caldo da caldeirada
30 Min
Tiras de vaca e espargos salteados
30 Min
Filetes de peixe com batata gratinada - TM6
1 Std. 10 Min
Frango assado com legumes
1 Std. 10 Min
Arroz de frango
50 Min