Guisado de vitela com pimento e batata

Guisado de vitela com pimento e batata

4.2 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 doses

Składniki

  • azeite
    75 g
  • dentes de alho
    6
  • carne de vitela s/ nervos cortada em cubos (3 cm aprox.)
    1500 g
  • pimento vermelho cortado em tiras (0,5 x 5 cm aprox.)
    200 g
  • farinha
    3 c. sopa de
  • vinho branco
    200 g
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • paprika fumada
    1 c. chá de
  • orégãos
    1 c. chá de
    1 c. chá de orégãos frescos
  • folhas de louro
    2 - 3
  • sal
    1 - 1 ½ c. chá de
  • batata cortada em pedaços (3x4 cm aprox.)
    800 g
  • Salsa q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 334.8 kcal / 1400.8 kJ
Białko 32.9 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 422.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...