Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g arroz carolino
- 15 g coentros
- 35 g azeite
- 3 dentes de alho
- 580 g água
- 500 g amêijoa s/ casca descongelada e escorrida
- 1 c. chá de sal
- 15 g mostarda
- 20 g vinho branco
- 15 g manteiga cortada em pedaços pequenos
- 1 limão, só o sumo p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1384.9 kJ / 331 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 922.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lulas com laranja
55 min
Fricassé de polvo
55 min
Caril de bacalhau e coco
25min
Esparguete com berbigão
40 min
Risoto cremoso de cogumelos e camarão
1 godz.
Risoto de línguas de bacalhau
55 min
Cogumelos à bulhão pato
20 min
Linguini com bacon e camarão
35 min
Arroz de lulas
1 godz.
Massada de peixe
55 min
Risoto de cogumelos Porcini
35 min
Amêijoas à Bulhão Pato
2 Std. 40 Min