Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g batata (de casca vermelha p/ fritar) média, c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 40 g azeite, mais 4-5 c. sopa p/ fritar
- 6 ovos
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1239.6 kJ / 296.3 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 317.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fajitas de frango com cogumelos - TM6
1 godz.
Creme cor de laranja
50 min
Risoto de camarão
30 min
Vinagreta de soja
5min
Risoto de aspargos com crisp de Parma
30 min
Molho oriental
Brak ocen
Rolinhos de verão vegetarianos - TM5
Brak ocen
Menu: Sopa cremosa de rabanete e quiche de folhas de rabanete
1 godz. 15 min
Picadinho
40 min
Sopa marroquina apimentada de lentilhas
40 min
Douradas em papelote com salada de cuscuz
1 godz.
"Arroz" de couve-flor com vegetais e molho de amendoim
40 min