Urządzenia i Akcesoria
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
mixed vegetables (e.g. carrots, parsnip, celery, leek), cut into pieces350 g
-
water1100 g
-
dried bay leaves2
-
allspice berries3
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
sugar1 tsp
-
seasoning, all purpose1 tsp
-
1 vegetable stock cube (for 0.5 l)vegetable stock paste, homemade1 tsp
-
tomato purée2 tsp
-
sour cream2 Tbsp
-
fresh parsley (opcjonalnie) chopped
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
794.4 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
333.8 kJ /
79.8 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rigatoni with Mushrooms and Green Asparagus Stuffed Chicken Involtini
1 godz. 30 min
Spicy Beef with Red Peppers
30 min
Apple Spaghetti with Strawberry Dressing
15 min
Chicken, Rice and Green Beans with Ginger and Spring Onion Oil
1 godz. 20 min
Frozen Yoghurt Bark
6 godz. 10 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Minced Meat Cutlets (Kotlety mielone)
30 min
Monkey Bread (Małpi Chlebek)
3 godz.
Neapolitan Pizza
9 godz.
Tomato Soup with Burrata
35 min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min
Turmeric, Ginger and Black Pepper Detox Shot
3 godz. 10 min