Urządzenia i Akcesoria
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
mixed vegetables (e.g. carrots, parsnip, celery, leek), cut into pieces350 g
-
water1100 g
-
dried bay leaves2
-
allspice berries3
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
sugar1 tsp
-
seasoning, all purpose1 tsp
-
1 vegetable stock cube (for 0.5 l)vegetable stock paste, homemade1 tsp
-
tomato purée2 tsp
-
sour cream2 Tbsp
-
fresh parsley (opcjonalnie) chopped
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
794.4 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
333.8 kJ /
79.8 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille
40 min
Vanilla Coffee Frappé
4 godz. 25 min
Pasta alla Nerano
40 min
Lime and Lemonade
5 min
Semolina Dumplings
1 godz. 40 min
Potato Pancakes
45 min
Pea, Cherry Tomato and Feta Wraps
10 min
Minced Meat Cutlets (Kotlety mielone)
30 min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min
Hunters Stew (Bigos)
1 godz. 30 min
Vegetable Salad in Varoma (Sałatka jarzynowa na Varomie)
50 min
Pierogi with Meat
1 godz.