Urządzenia i Akcesoria
Tomato and onion gravy (South African)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
onion cut into quarters1
-
vegetable oil20 g
-
ripe tomatoes skinned and cut into pieces (3 cm)4
-
tomato paste20 g
-
dried oregano1 tsp
-
Worcestershire sauce20 g
-
sugar to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
sea salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
302.5 mg
Białko
2 g
Kalorie
433.8 kJ /
103.7 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef, ale and dumpling stew
2 godz. 55 min
Spicy chips on a stick (Thermomix® Spiralizer)
10 min
Browned chicken mince
20 min
Browned beef mince
20 min
Slap pap (soft porridge)
40 min
Malva pudding
50 min
Feijoa celebration cake
1 godz. 30 min
Stywe pap (firm porridge)
40 min
Vetkoek (fet-cook)
1 godz. 35 min
Buttermilk rusks
29 godz. 25 min
No fail mash potato
20 min
Portuguese bread
3 godz. 30 min