![Mushroom and chicken vol-au-vents Mushroom and chicken vol-au-vents](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c59cf618ad356fafbe4117cd12d11582/Derivates/992bbebff772d4a85e3289c4bbddf071c1cf470b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 730 g homemade puff pastry (see Tips)
- 50 g cheddar cheese, into cubes
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms, trimmed and cut in halves
- 30 g onion
- 20 g white wine
- 25 g salted butter
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g full cream milk
- 50 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 30 g plain flour
- 150 g chicken breast fillet, cut into pieces (1 cm)
- 1 egg yolk, lightly beaten, to brush
- 1 spring onion/green onion
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1032 kJ / 246.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 128.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini chicken kyivs
45min
Charlotte Russe
3h
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 Std. 40 Min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 Min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 Std. 15 Min
Turkey pasta in a creamy mushroom sauce
45min
Classic Polish 'tort'
2 Std. 25 Min
Pizza in Bianco
1 Std. 20 Min
French onion dip
45min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min