Tarte aux pommes façon crumble

Tarte aux pommes façon crumble

4.6 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 morceaux

Składniki

  • un peu de beurre pour graisser le moule
  • un peu de farine pour saupoudrer le moule
Pâte
  • 100 g de sucre
  • 130 g de beurre en morceaux (2 cm)
  • 1 sachet de sucre vanillé
  • ½ sachet de poudre à lever
  • 1 pincée de sel
  • 300 g de farine
  • 1 œuf
Crumble
  • 120 g de farine
  • 60 g de sucre
  • 1 pincée de sel
  • 60 g de beurre froid, en morceaux (2 cm)
Garniture aux pommes
  • 1000 g de pommes (voir conseil)
  • 1 pincée de cannelle moulue
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • 1 c. à soupe de sucre (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 350 kcal / 1463 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 41 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...