Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 1 limone
- 1 arancia
- 50 g di zucchero
-
100
g di strutto in purea
lub 100 g di burro in purea - 100 g di mele, precedentemente cotte (vedere consigli)
-
100
g di ribes rosso disidratato
lub 100 g di mirtilli disidratati - 200 g di uvetta passa
- 2 cucchiaini di mix di spezie per pan di zenzero
- 20 g di brandy
- 20 g di mandorle a lamelle
Pasta frolla
- 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di burro, freddo, a cubetti + q.b.
- 90 g di strutto, freddo, a cubetti
- 1 pizzico di sale
- 70 g di acqua molto fredda
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 904.4 kJ / 216.1 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 8.3 mg
Alternatywne przepisy
Maionese ai peperoni
15 Min
Paninetti soffici allo yogurt
1h 50 min.
Biscottini salati Parmigiano Reggiano e broccoli
40 min
Biscotti con semi di girasole
1h
Dessert al caramello salato e cioccolato
3 Std. 30 Min
Insalata di patate e verdure con pollo
1h 15min
Tempeh
48sa
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
40 min
Insalata di patate con vinaigrette alle erbe
45min
Gyros veloci di maiale con tzatziki
2h 30min
Palline cocco e lampone
3h