Sticky toffee pudding
TM6 TM5 TM31

Sticky toffee pudding

4.7 (6 ocen)

Składniki

Pudding

  • 75 g di burro a pezzi + q.b.
  • burro q.b.
  • 300 g di acqua
  • 250 g di datteri denocciolati
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 170 g di zucchero muscovado
  • 30 g di sciroppo di acero
  • 45 g di melassa di zucchero di canna
    lub 45 g di miele di melata
  • 2 uova
  • 210 g di farina tipo 00

Salsa toffee

  • 55 g di burro a pezzi
  • 55 g di zucchero muscovado
  • 15 g di melassa di zucchero di canna
    lub 15 g di miele di melata
  • 30 g di sciroppo di acero
  • 120 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1456 kJ / 347.8 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
55.8 g
Tłuszcz
13.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
2.1 g
Sód
123 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy