Urządzenia i Akcesoria
Baba ganoush (purée d’aubergines au tahini)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
850 g d'aubergines coupées en deux dans la longueur
-
1000 g d'eau
-
le jus de 2 citrons jaunes
-
2 gousses d'ail
-
120 g de tahini
-
50 g d'huile d'olive
-
sel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
1545 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kebbeh (boulettes au bœuf et au boulgour)
2 godz. 15 min
Véritables falafels, sauce au tahini
24 godz. 30 min
Zaatar
5 min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 min
Zaalouk d’aubergine
45 min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min
Sauce au tahin
5 min
Mouhalabieh (crèmes à la fleur d’oranger)
2 godz. 20 min
Mercimek (soupe de lentilles corail)
50 min
Fatteh d’aubergines au yaourt
50 min
Pitas libanaises
2 godz. 20 min
Amlou (pâte à tartiner aux amandes)
30 min