Urządzenia i Akcesoria
Baba ganoush (purée d’aubergines au tahini)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
850 g d'aubergines coupées en deux dans la longueur
-
1000 g d'eau
-
le jus de 2 citrons jaunes
-
2 gousses d'ail
-
120 g de tahini
-
50 g d'huile d'olive
-
sel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
1545 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dip de poivron (Mouhamara)
1h
Houmous
3h 30min
Sauce au tahin
5min
Fatteh d’aubergines au yaourt
50min
Véritables falafels, sauce au tahini
24h 30min
Zaatar
5min
Zaalouk d’aubergine
45min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min
Tahin
15min
Amlou (pâte à tartiner aux amandes)
30min
Mouhalabieh (crèmes à la fleur d’oranger)
2h 20min
Houmous classique ou à la betterave
10min