Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 280 g di farina tipo 00
- 100 g di burro freddo, a pezzi
- 2 uova
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 3 - 4 cachi maturi, privati del picciolo e sbucciati
- 20 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1581.6 kJ / 378 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 188.4 mg
Alternatywne przepisy
Ravioli di Santo Stefano
2 Std.
Strüdel pere e cioccolato
1h 40min
Plumcake colomba di Pasqua
2 Std.
Torta pere e zenzero (TM6)
40 min
Crepês asparagi e salsiccia
1 Std. 50 Min
Crostata di pere e noci
1 godz. 30 min
Crostata ripiena alle mele
2 Std.
Moddizzosu di patate
7h
Torta frangipane alle mele
2 Std. 20 Min
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40 min
Crostata con crema e amaretti al caffè
2 Std.
Cracker al farro
2 Std.