Banana bread con patate dolci

Banana bread con patate dolci

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

  • di burro morbido, a pezzi più un po’ per ungere
    150 g
  • di pangrattato
    1 cucchiaio
    1 cucchiaio di mandorle tritate
  • di patate americane dolci in pezzi
    250 g
  • di zucchero
    60 g
  • banana matura grande (circa 130 g)
    1
  • uova
    2
  • di farina di farro bianca
    300 g
  • di lievito in polvere
    1 cucchiaino
  • di cannella in polvere
    2 pizzichi
  • di zenzero, secco, macinato
    1 pizzichi
  • di gherigli di noce tagliati a metà
    80 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 231.5 kcal / 968.6 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 131.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...