Risoto de pera com gorgonzola

Risoto de pera com gorgonzola

4.3 3 oceny
Przygotowanie 21 min
Czas całkowity 30 min
4 porções

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços
    100 g
  • alho-poró em pedaços
    100 g
  • azeite de oliva extra virgem
    30 g
  • arroz arbóreo
    300 g
  • pera madura, cortada em cubos de 1 cm, aprox. 2 unidades
    250 g
  • vinho branco seco
    100 g
  • água
    700 g
  • caldo de legumes
    1 c. sopa de
    1 c. chá de sal
  • pimenta do reino em pó
    3 pitadas de
  • manteiga sem sal gelada, em pedaços
    70 g
  • queijo Gorgonzola em pedaços
    180 g
  • cebolinha em rodelas
    5 talos de

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 791.5 kcal / 3311.6 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 41.6 g
Węglowodany 75.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Sód 877.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...