Urządzenia i Akcesoria
Asturyjski gulasz z białej fasoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
300 g asturyjskiej białej fasoli (faba asturiana), suszonej
-
1400 g wody plus dodatkowa ilość do namaczania
-
100 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
-
100 g kaszanki (1 szt.)
-
100 g szynki długodojrzewającej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 2 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
450.7 kcal /
1885.6 kJ
Białko
23.5 g
Tłuszcz
33.8 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Sód
1429.4 mg