Urządzenia i Akcesoria
Asturyjski gulasz z białej fasoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
300 g fasoli Piękny Jaś, suszonej300 g asturyjskiej białej fasoli (faba asturiana), suszonej
-
1400 g wody plus dodatkowa ilość do namaczania
-
100 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
-
100 g kaszanki (1 szt.)
-
100 g szynki długodojrzewającej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1429.4 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
1885.6 kJ /
450.7 kcal
Tłuszcz
33.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 godz.
Gulasz wieprzowy z owocami morza
1 godz. 10 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
1 godz. 30 min
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 godz. 55 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min