Urządzenia i Akcesoria
Asturyjski gulasz z białej fasoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
300 g fasoli Piękny Jaś, suszonej300 g asturyjskiej białej fasoli (faba asturiana), suszonej
-
1400 g wody plus dodatkowa ilość do namaczania
-
100 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
-
100 g kaszanki (1 szt.)
-
100 g szynki długodojrzewającej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1429.4 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
1885.6 kJ /
450.7 kcal
Tłuszcz
33.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
1h 15min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1h 20min
Greckie pączki (Loukoumades)
1h 30min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
25min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1h 30min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1h 10min
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
15min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
15min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1h 20min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1h 45min
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55min