Urządzenia i Akcesoria
Asturyjski gulasz z białej fasoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
300 g asturyjskiej białej fasoli (faba asturiana), suszonej
-
1400 g wody plus dodatkowa ilość do namaczania
-
100 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
-
100 g kaszanki (1 szt.)
-
100 g szynki długodojrzewającej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 2 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
450.7 kcal /
1885.6 kJ
Białko
23.5 g
Tłuszcz
33.8 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Sód
1429.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekanka z tortellini
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
25 min
Ocet jabłkowy z porzeczkami
1 godz. 30 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6)
45 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min