Urządzenia i Akcesoria
Asturyjski gulasz z białej fasoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
asturyjskiej białej fasoli (faba asturiana), suszonej300 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namaczania1400 g
-
cebuli100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek10 g
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry100 g
-
kaszanki (1 szt.)100 g
-
szynki długodojrzewającej pokrojonej na 3-4 cm kawałki100 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 2 cm kostkę100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
450.7 kcal /
1885.6 kJ
Białko
23.5 g
Tłuszcz
33.8 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Sód
1429.4 mg