Asturyjski gulasz z białej fasoli

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • asturyjskiej białej fasoli (faba asturiana), suszonej
    300 g
    300 g fasoli Piękny Jaś, suszonej
  • wody plus dodatkowa ilość do namaczania
    1400 g
  • cebuli
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
    100 g
  • kaszanki (1 szt.)
    100 g
  • szynki długodojrzewającej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
    100 g
  • boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 2 cm kostkę
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 450.7 kcal / 1885.6 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 1429.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...