Asturyjski gulasz z białej fasoli

3.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 300 g asturyjskiej białej fasoli (faba asturiana), suszonej
    300 g fasoli Piękny Jaś, suszonej
  • 1400 g wody plus dodatkowa ilość do namaczania
  • 100 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
  • 100 g kaszanki (1 szt.)
  • 100 g szynki długodojrzewającej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • 100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 2 cm kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 450.7 kcal / 1885.6 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 1429.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...