Urządzenia i Akcesoria
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Owoce
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół200 g
-
likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie)50 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki200 g
-
jeżyn, świeżych200 g
-
cukru50 g
Kruszonka
-
orzechów laskowych50 g
-
migdałów, ze skórką50 g
-
mąki pszennej100 g
-
płatków owsianych, górskich50 g
-
cukru90 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki100 g
Krem angielski
-
laska wanilii1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu300 g
-
żółtek (patrz wskazówka)5
-
cukru50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
756.4 kcal /
3164.7 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
49.4 g
Węglowodany
73.7 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
24.5 g
Sód
28.8 mg