Riccioli di patate fritte con salsa all’aglio

Riccioli di patate fritte con salsa all’aglio

3.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • di patate a pasta farinosa tagliate nel senso della lunghezza in misura necessaria per poterle inserire nel foro dello spiralizzatore
    800 g
  • acqua per immergere le patate
  • di aglio in polvere
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di cipolla in polvere
  • di prezzemolo essiccato
    1 cucchiaino
  • di paprica, affumicata, in grani
    ½ cucchiaino
  • di sale più un po’ per condire
    ½ cucchiaino
  • olio vegetale per friggere
  • spicchi di aglio
    2
  • di prezzemolo fresco
    5 g
  • di yogurt
    150 g
  • di maionese
    20 g
  • di ketchup
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 148.1 kcal / 619.7 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 2.9 g
Węglowodany 27.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 297.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...