Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g de harina de repostería
- 20 g de cacao puro en polvo
- 150 g de mantequilla fría en trozos
- 1 pellizco de sal
- 70 g de azúcar glas
- 2 yemas de huevo
- 25 g de leche entera fría
- 1 huevo batido
Relleno
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de chocolate negro para postres, en trozos
- 50 - 80 g de granos de granada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2704 kJ / 646 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 42.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 57.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panecillos de lino y chía
40 min
Volcán de té verde matcha
1j 20 menit
Ensalada de hinojo y naranja
15min
Sirope de azafrán y miel
1h 10 min
Langostinos con salsa de fruta de la pasión
30 min
Panecillos de beicon con pera y tomillo
15h
Corona trenzada de espelta con queso, romero y tomates secos
1h 50min
Estrella con crema de chocolate y avellanas
2j
Povitica
3h 30min
Galletas con baño de chocolate y nueces pacanas
1j
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14h 30min
Trenza de setas, chalotas y gorgonzola
1j