Tarta de lima-limón y ciruelas

Tarta de lima-limón y ciruelas

4.4 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

Cobertura
  • 500 - 600 g de ciruelas frescas
  • 30 - 40 g de azúcar moreno
  • 40 g de vino de Oporto
    40 g de vino dulce
Base
  • 300 g de galletas (tipo digestive)
  • 100 g de mantequilla en trozos
Lima-limón curd
  • 160 g de azúcar
  • 50 g de zumo de limón
  • 50 g de zumo de lima
  • 80 g de mantequilla
  • 2 huevos
  • 8 - 10 hojas de menta fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 521 kcal / 2180 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 526.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...