Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 500 - 600 g de ciruelas frescas
- 30 - 40 g de azúcar moreno
-
40
g de vino de Oporto
lub 40 g de vino dulce
Base
- 300 g de galletas (tipo digestive)
- 100 g de mantequilla en trozos
Lima-limón curd
- 160 g de azúcar
- 50 g de zumo de limón
- 50 g de zumo de lima
- 80 g de mantequilla
- 2 huevos
- 8 - 10 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 526.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan raíz de parmesano, aceitunas y nueces con masa madre (larga fermentación)
23h
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4h 30min
Quiche de espárragos blancos con masa filo
1h
Mermelada de pétalos de rosa
45min
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15min
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Berry curd (Espesar)
20min
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1h 10min
Tartaletas de mantequilla con crema de queso
1h
Tartitas de yogur y fruta fresca tropical
2j 30 menit
Tarta Tatín (Puntos del azúcar)
1h