Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de almejas, frescas
- 70 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla blanca
- 200 g de pimiento rojo
- 500 g de papa
- 3 ramitas de perejil
- 50 g de vino blanco
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de cebolla morada, en cuartos
- 50 g de pimiento rojo, cortado en trozos (3 cm)
- 100 g de jitomate, en cuartos
- 1 - 2 cditas de sal
- 1200 g de dorada limpia,
- 500 g de camarón mediano crudo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3188.1 kJ / 762 kcal
- Białko
- 75.3 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1700.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boquerones en vinagre
48h
Sopa de mariscos
40 Min
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Panecillos de San Ignacio
25h
Cortadillos de cidra
1 Std.
Pan de tocino y datil
1 Std.
Pan de café con pasas
2 Std. 45 Min
Tortilla de coliflor y chorizo con piquillos
50 min
Corona de brioche con crema de whisky
5h
Sopa a la riojana
45 Min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Brazo de gitano con frambuesas
1 Std. 20 Min