Urządzenia i Akcesoria
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
120 g kaszy orkiszowej
-
150 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
6 łyżek cukru waniliowego3 łyżki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
5 szczypt kardamonu, mielonego
-
2 szczypta soli
-
2 jajka
-
3 banany plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
3 łyżki oleju
-
270 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
3 łyżki migdałów, w słupkach
-
1 ½ łyżki wiórków kokosowych
-
syrop klonowy do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
288.4 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1442.7 kJ /
344.8 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
53.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
35 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Placki bananowe z cynamonowym jogurtem (BLW, dla dzieci)
25 min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min