Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g migdałów, ze skórką (patrz wskazówka)
-
100 g banana pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej razowej150 g mąki orkiszowej, razowej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
4 jajka
-
150 g kefiru (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego, płynnego (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do smażenia
-
ser ricotta do podania
-
owoce jagodowe, świeże do podania
-
syrop klonowy do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.3 g
Kalorie
1942.2 kJ /
462.4 kcal
Tłuszcz
20.7 g
Błonnik
7.3 g
Węglowodany
48.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
50 min
Pieczony naleśnik jaglany z malinami i jogurt mango
10 godz. 50 min
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Gofry owsiane
45 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Placki z serkiem
45 min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1 godz. 45 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Placki z serka wiejskiego
30 min