Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g migdałów, ze skórką (patrz wskazówka)
- 100 g banana, pokrojonego na kawałki
-
150
g mąki orkiszowej razowej
lub 150 g mąki pszennej razowej - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 150 g kefiru (patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki oleju kokosowego, nierafinowanego, płynnego (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do smażenia
- ser ricotta, do podania
- owoce jagodowe, świeże, do podania
- syrop klonowy, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1942.2 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet na mące kokosowej
20 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
50 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Gofry owsiane
45 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min