
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
migdałów, ze skórką (patrz wskazówka)60 g
-
banana pokrojonego na kawałki100 g
-
mąki orkiszowej razowej150 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
jajka4
-
kefiru (patrz wskazówka)150 g
-
oleju kokosowego nierafinowanego, płynnego (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do smażenia2 łyżeczki
-
ser ricotta do podania
-
owoce jagodowe, świeże do podania
-
syrop klonowy do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.4 kcal /
1942.2 kJ
Białko
18.3 g
Tłuszcz
20.7 g
Węglowodany
48.1 g
Błonnik
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
50 min
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1 godz. 45 min
Racuchy na maślance
30 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serkiem
45 min