Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g lentils
lub rice - 2 garlic cloves
- 50 g onions, quartered
- 200 g red peppers, quartered (approx. 2 peppers)
- 50 g olive oil
-
400
g ripe tomatoes, cut in pieces (2 cm)
lub tinned chopped tomatoes, cut in pieces (2 cm) -
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 400 g water
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra for sprinkling
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 784 kJ / 187.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 483.4 mg
Alternatywne przepisy
Demo Recipe 2 - Cheesy Triangle Scones
25 Min
Demo Recipe 1 - Frozen Fruit Sorbet
5 Min
Spiralized Sweet Potato Latkes
55 Min
Pear Twists on Chocolate Custard
30 Min
Berry Foam
10 Min
Spiralized Carrots and Apple Salad with Feta and Walnuts
15 Min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 dk
Korean Spiralized Cucumber Salad
25 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Quick Bread
50 Min