Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa chmurka w pucharkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
100 g ciastek maślanych
-
30 g masła miękkiego
-
400 g wody
-
1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
-
300 g truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
3 łyżki migdałów, w płatkach
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 - 40 g bez (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
203.8 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1506.1 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 min
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min