Urządzenia i Akcesoria
Lodowe flurry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
120 g mleka skondensowanego, słodzonego schłodzonego
-
200 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
2 batoniki w czekoladzie (np. KitKat®, Lion®, łącznie ok. 80 g), pokrojone na kawałki
-
sos czekoladowy, do polania (patrz wskazówka)sos karmelowy do polania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
254.6 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
2339.7 kJ /
559.2 kcal
Tłuszcz
49.4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
28.6 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brzoskwiniowa mrożona herbata
2h 25min
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10min
Kurczaki z Kentucky
2h 40min
Lemoniada brzoskwiniowa
5min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6h 30min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10min
Karmelowe macchiato
30min
Czekoladowa kawa mrożona
10min
Cukier malinowy
5min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2h