Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
- 75 g di farina di riso + q.b.
- 25 g di farina di soia
- 12 g di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di radicchio rosso di Verona a listarelle (vedere consigli)
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di speck a fette
- 50 g di gherigli di noci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6242.8 kJ / 1492.1 kcal
- Białko
- 54.7 g
- Węglowodany
- 204.6 g
- Tłuszcz
- 50.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 4546.8 mg
Alternatywne przepisy
Ghirlanda di Natale
4h
Torta pinguino
1h 30min
Frittata di zucchine (TM6)
50min
Focaccia alla curcuma
3h 30min
Torta pere e zenzero (TM6)
40min
Torta estasi
45min
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1h
Pasta fredda alla norma
30min
Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure
35min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Lasagne zucca e salsiccia
2h