Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 zucche Butternut, piccole (350-400 g ciascuna)
- 4 pizzichi di sale
- 100 - 200 g di maionese
- 200 g di Emmental, a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di formaggio Asiago, a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di cipollotto, solo la parte bianca, in quarti
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 20 di gamberetti freschi sgusciati
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4167 kJ / 995.9 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 69.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 1105.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Purè di patate (TM6)
1h
Insalata di finocchio, sedano e mela (TM6)
15 Min
Paella di pesce con bulgur
1h
Crema pasticcera allo sciroppo d'acero
20 min
Frullato fresco mela, anguria e zenzero
10 Min
Avocado ripieno e insalata di pomodori
30 Min
Sorbetto veloce di frutta fresca
5 Min
Infuso di scorze di agrumi
25min
Cous cous di mare freddo
1 Std. 30 Min
Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)
25min
Affogato alla banana
10 godz. 55 min