Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di burro a pezzi (1-2 cm), molto freddo
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di acqua fredda
Ratatouille
- 250 g di zucchine senza estremità (2-3 zucchine)
- 250 g di pomodori perino, interi (vedere consigli)
- 190 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 30 g di acqua
- 10 g di erba cipollina fresca a pezzetti piccoli
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- latte q.b per spennellare
- 10 foglie di basilico fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2381.7 kJ / 571 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 414.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bibita ACE (TM6)
6 min
Aglio pelato
5min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 Min
Sale alle erbe e limone
1h
Ratatouille galette con Affettatutto Bimby®
1h 30min
Timballo di melanzane, pomodori e caprino (TM6)
40min
Christmas Tree Tartlets
40min
Impasto per pane veloce
45min
Casoncelli alla zucca (vegan)
1h 30min
Tacchino tonnato sottovuoto
2 Std. 40 Min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Lonza di maiale sottovuoto con salsa al burro
3 godz. 30 min