Urządzenia i Akcesoria
Różowe gofry z kremem i owocami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk
Składniki
Różowe gofry
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
80 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
200 g soku z czerwonych buraków
-
25 g oleju plus dodatkowa ilość do smarowania
-
220 g mąki pszennej220 g mąki orkiszowej
-
20 g miodu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem mascarpone
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
120 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
25 g cukru pudru
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
-
orzechy włoskie, łuskane do dekoracji
-
miód do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
224.7 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1977.1 kJ /
472.5 kcal
Tłuszcz
29.7 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
44.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z pesto z groszku
30 Min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 Min
Kanapeczki z pieczonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
3 Std. 15 Min
Koreczki z mini naleśników
35 Min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 Min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 Std. 40 Min
Kosmiczny tort
3 Std.
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 Std. 30 Min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 Min
Gofry klasyczne
35 Min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 Min
Rogaliki orzechowe
2 Std.