
Urządzenia i Akcesoria
Różowe gofry z kremem i owocami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk
Składniki
Różowe gofry
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
80 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
200 g soku z czerwonych buraków
-
25 g oleju plus dodatkowa ilość do smarowania
-
220 g mąki orkiszowej
-
20 g miodu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem mascarpone
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
120 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
25 g cukru pudru
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
-
orzechy włoskie, łuskane do dekoracji
-
miód do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
224.7 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1977.1 kJ /
472.5 kcal
Tłuszcz
29.7 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
44.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Skyrniczki z owocami
45 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Tiramisu na kawie zbożowej
5 godz. 25 min
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Dżem borówkowy
45 min
Wegańska owsianka z owocami i cynamonem
15 min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 min