Różowe gofry z kremem i owocami

Różowe gofry z kremem i owocami

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk

Składniki

Różowe gofry
  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 80 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
  • 200 g soku z czerwonych buraków
  • 25 g oleju plus dodatkowa ilość do smarowania
  • 220 g mąki orkiszowej
    220 g mąki pszennej
  • 20 g miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem mascarpone
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 120 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 25 g cukru pudru
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji
  • orzechy włoskie, łuskane do dekoracji
  • miód do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 224.7 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1977.1 kJ / 472.5 kcal
Tłuszcz 29.7 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Węglowodany 44.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...