Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
TM5 TM6

Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)

4.8 (5 ocen)

Składniki

  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
  • 40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 30 g masła
  • 20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    lub 20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
  • 10 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2507.8 kJ / 599.4 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
20.9 g
Tłuszcz
52.3 g
Tłuszcz nasycony
27.4 g
Błonnik
5.1 g
Sód
247.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy