Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)

Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)

4.8 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
  • 40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 30 g masła
  • 20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    20 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 10 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 247.7 mg
Białko 13 g
Kalorie 2507.8 kJ / 599.4 kcal
Tłuszcz 52.3 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 27.4 g
Węglowodany 20.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...