Urządzenia i Akcesoria
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 14 godz.
16 porcji
Składniki
Krem pomarańczowy
-
140 g cukru
-
skórka z 1 pomarańczy bez białych błonek (albedo), pokrojona na 3 cm kawałki
-
1000 g mleka
-
100 g skrobi kukurydzianej
-
4 jajka
-
4 żółtka
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Ptysie
-
300 g wody
-
160 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
20 g cukru
-
240 g mąki pszennej
-
6 jajek
-
woda do zwilżenia
Gorzka czekolada
-
500 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Składanie croquembouche
-
cukier puder do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
487.9 kcal /
2041.2 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
47.5 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Sód
163 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Mini ciasta pandoro
1 godz. 30 min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8 godz. 15 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min