Gratinierte Lachs-Spargel-Crespelle mit Orangen-Hollandaise

4.8 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Crespelleteig und Spargel
  • Milch
    180 g
  • Eier
    3
  • Salz
    ½ TL
  • Mehl
    150 g
  • Wasser
    500 g
  • weißer Spargel geschält
    900 g
  • Öl zum Braten
Orangen-Hollandaise und Fertigstellung
  • Öl zum Einfetten
  • Orangensaft
    60 g
  • Butter in Stücken
    250 g
  • Eigelb
    6
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Räucherlachsscheiben
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1257 mg
Białko 33 g
Kalorie 3849 kJ / 920 kcal
Tłuszcz 70 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 39 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...