Pizza mit Fenchel und Salsiccia

4.5 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Mozzarella (1 Kugel), abgetropft, in Stücken
    125 g
  • Gouda in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Wasser lauwarm
    140 g
  • Zucker
    1 TL
  • frische Hefe
    20 g
  • Weizenmehl Type 550
    280 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Knoblauchzehe
    1
  • passierte Tomaten
    300 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Oregano
    1 TL
  • Fenchel fein gehobelt
    150 g
  • Salsiccia gehäutet und grob gewürfelt
    200 - 250 g
  • Kapern abgetropft
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1946 mg
Białko 40 g
Kalorie 3386 kJ / 809 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...