Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'eau
- 1 cube de levure boulangère fraîche
- 480 g de farine
- 50 g de sucre en poudre
- 165 g de lait
- 2 œufs
- 30 g de beurre, en morceaux
- 3 pincées de sel
- 15 g de cacao en poudre
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.6 kJ / 325.7 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 88.6 mg
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
2h 30 min
Sablés viennois
45min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Petits pains au lait
1h 45min
Brioche à la mie filante
1h 45min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min.
Pains au lait et pépites de chocolat
3h 30min