Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'eau
- 1 cube de levure boulangère fraîche
- 480 g de farine
- 50 g de sucre en poudre
- 165 g de lait
- 2 œufs
- 30 g de beurre, en morceaux
- 3 pincées de sel
- 15 g de cacao en poudre
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.6 kJ / 325.7 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 88.6 mg
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Baguette farcie au chorizo
2h 15min
Brioche tressée de Noël
1u. 45min
Baguette viennoise
2h 30min
Brioche tressée
14h 40min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20 min
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3h 55min
Brioche à la cannelle glacée
2h 20 min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min