
Wersje kompatybilne
Dinde farcie aux cranberries et légumes rôtis
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons coupés en quatre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 80 g de canneberges déshydratées
- 100 g de canneberges fraîches surgelées
- 300 g de fond de volaille
- 1 bouquet garni
- du sel
- du poivre moulu
- 2 poires en dés
- 500 g de patates douces coupées en grosses frites
- 600 g de pommes de terre à chair ferme coupées en grosses frites
- 125 g de chair à saucisse
- 80 g de pain rassis en cubes
- 1 œuf
- 80 g de beurre fondu
- 175 g de sucre en poudre
- 25 g de sauce de soja
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 botte de radis multicolores
- 1 dinde (5000 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1236.2 kcal / 5172.4 kJ
- Białko
- 122.1 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Węglowodany
- 77.7 g
- Błonnik
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Sód
- 1281.5 mg