Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 200 g de lentilles, sèches (par ex. Beluga)
- 750 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 25 g d'oignons rouges
- 1 c. à café de moutarde
- 3 pincées de poivre noir, moulu
- 15 g de vinaigre de vin blanc
- 30 g d'huile d'olive
- 250 g de melon miel, râpé (voir conseil)
- 60 g de feta, émiettée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295.8 kJ / 309.7 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Saumon au four et pesto aux herbes
50 Min
Sauce balsamique
10 Min
Curry de légumes à l'indienne
1h 10min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Tarte à la courge
Brak ocen
Röstis de légumes et sauce forestière à la crème
1h 15min
Salade d'orge tiède aux légumes-poulet
45min
Nasi goreng
50 Min
Tartare de légumes
25 Min
Quiche aux asperges
1h
Risotto alle cinque P
30 Min
Soupe d'orge des Grisons
55 Min