Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 200 g de lentilles, sèches (par ex. Beluga)
- 750 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 25 g d'oignons rouges
- 1 c. à café de moutarde
- 3 pincées de poivre noir, moulu
- 15 g de vinaigre de vin blanc
- 30 g d'huile d'olive
- 250 g de melon miel, râpé (voir conseil)
- 60 g de feta, émiettée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295.8 kJ / 309.7 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Soupe de patates douces et de tomates et croûtons au curry
40min
Saumon à l’orange et couscous au brocoli
25min
Tartare de légumes
25min
Poisson à l'ail et au citron
2 godz. 20 min
Tartinade d’aubergines
20min
Risotto au citron et épinards
30min
Salade de lentilles
30min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Salade de lentilles aux betteraves et à la feta
30min
Salade de légumes citronée
15 Min
Pizza à la courge
1 godz.
Salade de brocoli aux pignons de pin
5 min